Завтра Європарламент розпочне процес оцінки готовності України до підписання асоціації з ЄС

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.09.2013 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21713

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту на своєму засіданні 24 вересня планує розпочати процес оцінювання підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Європарламентарі, зокрема, планують провести з президентом Венеціанської комісії Джанні Букікіо дискусію щодо оцінки Комісією законодавства, схваленого Верховною Радою України.

Також депутати планують провести дискусію з представником Служби зовнішніх дій ЄС Девідом О’Салліваном щодо тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною. Обидві дискусії відбуватимуться у закритому режимі.

Як повідомлялося раніше, посол України в ЄС Костянтин Єлісеєв запевняє, що в ЄС ніхто не вимагає від української влади повного виконання всіх вимог із списку Фюле, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

За словами Єлисеєва, список індикаторів готовності України до підписання угоди про асоціацію (УА) дозволяє Києву говорити про достатній прогрес у всіх сферах.

20 вересня комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і голова комітету з питань закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок попередили Віктора Януковича про важливість прогресу в справі колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та змінах виборчого законодавства в країні.

До цього Янукович повідомив, що Україна поки не прийняла рішення щодо долі Тимошенко і закликав не драматизувати ситуацію, якщо угоду про асоціацію з Європейським Союзом не підпишуть.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС парафовано 2012 року. Саміт Східного партнерства, на якому Україна може підписати угоду про асоціацію з ЄС, частиною якої є створення зони вільної торгівлі, заплановано на 28-29 листопада у Вільнюсі.

Підписання відбудеться, якщо Київ виконає вимоги Брюсселя: припинення політичних переслідувань опозиції та проведення реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.