Європейці не вважають, що російський Південний потік є для них важливим

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.09.2013 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21716

Газопровідний проект Nabucco West, який не був обраний для поставок азербайджанського газу до Європи , залишається в списку проектів з правом на фінансування з боку Євросоюзу , повідомили європейські дипломати.

У жовтні Єврокомісія повинна опублікувати остаточний список проектів, що вважаються важливими для кількох держав ЄС, які повинні бути затверджені в першу чергу і претендують на отримання коштів із загальноєвропейського бюджету, передає Reuters.

Хоча офіційні особи відмовилися оголосити список до його публікації, кілька дипломатів повідомили на умовах анонімності, що до переліку входять проекти Nabucco West і Трансадріатичний газопровід (TAP), який консорціум, який розробляє азербайджанське газове родовище Шах -Деніз, вибрав для постачання газу до Європи.

Чиновники Єврокомісії неодноразово стверджували , що проект Nabucco West не мертвий і може бути реалізований у разі збільшення поставок каспійського газу.

У список ЄС, що включає близько 200 проектів, також входить будівництво енергосистеми в країнах Балтії для подолання їх залежності від російських енергоносіїв і техніко- економічне обгрунтування будівництва газопроводу між Кіпром і Критом з його продовженням до Греції чи Італії.

У список не увійшов російський проект Південний потік, який передбачає будівництво газопроводу по дну Чорного моря через Болгарію, Сербію, Угорщину та Словенію на північний схід Італії. Він не відповідає критеріям пріоритетного проекту, сказав журналістам єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.