Власенко вважає, що для лікування Тимошенко змінювати закони не потрібно

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 24.09.2013 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21728

Чинне законодавство України дозволяє відправити Юлію Тимошенко на лікування за кордон і для цього немає необхідності приймати будь-які документи.

про це на брифінгу заявив захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи слова народного депутат від Партії регіонів Інни Богословської про можливий компроміс у вигляді прийняття законодавства, що дозволяє лікування ув´язнених за кордоном з призупиненням терміну ув´язнення.

«По-перше, коментувати Інну Германівну Богословську - це, напевно, моветон. Тому, прокоментую по суті . Безвідносно до особи, адекватність якої викликає у мене сумніви. Я неодноразово заявляв і можу сказати ще раз: згідно з чинним кримінально-виконавчому кодексу в ст.7 пункт 2: «засуджений користується всіма правами людини і громадянина, передбаченого Конституцією, крім обмежень, зазначених у цьому кодексі, інших законів, постановах і рішеннях судів» , - зазначив Власенко.

Водночас Власенко послався на закон України «Про основи законодавства щодо охорони здоров´я».
«Стаття 36 «про направлення хворих на лікування за кордон: «громадяни України ... - зверніть увагу без будь-яких винятків, - можуть направлятися на лікування за кордон у разі необхідності надання того чи іншого виду медичної допомоги хворому та неможливості надання в установах Міністерства охорони здоров´я України. Державний орган зобов´язаний сприяти виїзду громадян України за кордон для перебування там під час лікування» , - підкреслив захисник Тимошенко.

За його словами, ці норми дозволяють без змін законодавства провести лікування Тимошенко за кордоном.

«Не потрібно імітувати європейські реформи - треба просто виконувати українські закони», - підсумував Власенко.

Як повідомлялося раніше, вчора в ефірі ток-шоу «Свобода слова» народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська заявила, що питання про лікування Тимошенко за кордоном не може бути вирішене індивідуально, а має бути законодавчо оформлене. Для цього необхідно ввести зміни до законодавства, в якому буде встановлена ​​норма, що стосується можливості переривання терміну ув´язнення для лікування за кордоном. Також, за словами народного депутата, необхідно підписати двосторонню угоду зі стороною, яка погодиться на лікування екс-прем´єр-міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.