Власенко повідомив, що проти адвокатів Тимошенко фабрикують справи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.09.2013 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21731

Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко розповів, що влада готує кримінальні справи проти адвокатів засудженої Олександра Плахотнюка і Миколи Титаренка.

За його словами, проти Плахотнюка працює СБУ, співробітники якої нібито отримали вказівку порушити проти нього справу.

"Він не політик, він тим, кого ми називаємо чистим адвокатом. Аналогічні події відбуваються стосовно ще одного члена команди захисту Миколи Титаренка", - запевняє захисник.

Він нагадав, що під час розгляду газової справи проти них вже складалися постанови від судді Кірєєва про те, що вони нібито порушували закон і їх за те треба покарати у дисциплінарному порядку, позбавити їх адвокатської ліцензії.

"Є жорстка команда знищити захист Юлії Тимошенко. Є чіткий наказ знайти приводи, щоб порушити кримінальні справи проти захисників, мова йде про те, щоб нарити щось з метою арешту", - підкреслив Власенко.

У свою чергу адвокат Плахотнюк запевнив, що за ним дійсно стежать і прослуховують всі телефони, щодо чого він готує запит до МВС і ГПУ. При цьому він додав, що не отримував жодних відкритих погроз і не відчував тиску.

"Я не можу стверджувати, що кримінальних справ немає. Але, згідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом, вони можуть вестись таємно, тобто справа може бути відкритою, але ніхто про це знати не буде", - зазначив юрист.

Як повідомлялося учора, 23 вересня, захист Тимошенко має намір домогтися закриття справи про держгарантії ЄЕСУ. Раніше Сергій Власенко заявив, що його підзахисна не відмовлялася від доставки до суду, а про відмову дізналася з випуску телевізійних новин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.