Опозиційні нардепи прийдуть на засідання простроченої Кивради

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 26.09.2013 11:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21746

Народні депутати від опозиції будуть присутні на засіданні Київради 2 жовтня, аби захищати Конституцію і проводити «роз’яснювальну роботу». Напряму про плани блокування поки не говорять.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав народний депутат від «Батьківщини» Леонід Ємець.

«Журналісти запитують, чи будемо ми блокувати засідання Київради 2 жовтня. Хочу всіх запевнити, що позиція наша послідовна, незмінна і ґрунтується виключно на вимогах закону. Поки не буде призначена дата виборів до Київради та київського міського голови, те, що відбувається в приміщенні на Хрещатику, – це узурпація влади», - написав Ємець.

«Як народний депутат я зобов’язаний захистити Конституцію і зупинити порушення закону. Як народний депутат я маю безперешкодний доступ у будь-яку адміністративну будівлю в Україні. Тому, звичайно, я і мої колеги будемо присутні 2 жовтня в приміщенні Київради, де проведемо роз’яснювальну роботу, й проконтролюємо безсумнівне дотримання законів України», - додав нардеп.

«Всіх киян теж прошу залишити свої справи і продемонструвати присутністю перед Київрадою своє бажання мати власного мера і чесно обраних представників-депутатів. Працівники Беркута, СБУ, просто спортивні хлопці теж запрошуються:) Куди ж без них:)»- підсумував він.

Як повідомлялося раніше, на 2 жовтня заплановано проведення сесії Київради, яку опозиція вважає нелегітимною. Цього дня партія «Батьківщина» планує провести збори київської громади.

Після відставки Леоніда Черновецького з посади київського мера, столиця залишилася без міського голови, обов’язки якого виконує секретар Київради Галина Герега. При цьому реальні важелі управління містом перебувають у руках призначеного Президентом голови КМДА Олександра Попова. Термін повноважень депутатів Київради нинішнього скликання минув 2 червня.

30 травня Конституційний Суд оприлюднив рішення, згідно з яким всі чергові місцеві вибори, зокрема київського міського голови і депутатів Київради, призначено на останню неділю жовтня 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.