Розпочалося судове слідство у справі врадіївських ґвалтівників

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.09.2013 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21748

Первомайський районний суд сьогодні розпочав судовий процес у справі про побиття і зґвалтування міліціонерами 29-річної жительки Врадіївки Ірини Крашкової.

Засідання почалося о 11.20 в будівлі Апеляційного суду Миколаївської області.

Перед судом кілька десятків людей провели пікет із вимогою покарати підозрюваних.

У попередньому засіданні суду беруть участь 2 представники державного обвинувачення, потерпіла - Ірина Крашкова, її представник Євген Стельмах, а також підозрювані лейтенант міліції Дмитро Поліщук, капітан міліції Євген Поліщук, майор Михайло Кудринський, а також єгер Сергій Рябіненко, який є підозрюваним і потерпілим одночасно, та і їхні адвокати.

У залі суду також близько 15 працівників міліції та конвоїрів, більше 20 журналістів, а також кількох десятків громадян. Голова суддівської колегії Тетяна Маржина.

Як повідомлялося раніше, 27 червня 29-річну жительку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували до реанімації.

28 червня за підозрою в скоєнні згвалтування, розбійного нападу і завданні тяжких тілесних ушкоджень були затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук і єгер Сергій Рябіненко.

Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана міліції Дрижака, на якого також указувала потерпіла.

5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним в згвалтуванні та побитті Крашкової повідомлення про зміну кваліфікації дій підозрюваних із ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (завдання тяжких тілесних ушкоджень) на більш тяжкий злочин - ч. 2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 і ч. 2 ст. 115 (скоєння закінченого замаху на умисне вбивство, здійснене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, Рябіненко інкримінується здійснення розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку - скоєння згвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

9 вересня Апеляційний суд Миколаївської області ухвалив рішення, що справу про зґвалтування і спробу вбивства Крашкової розглядатиме Первомайський районний суд Миколаївської області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.