США можуть розглянути подання ГПУ про депортацію Мельника

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.09.2013 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21755

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєт вважає, що співробітництво України і США в правоохоронній сфері дозволяє розглянути питання про повернення в Україну колишнього ректора Мельника.

Про це посол сказав в інтерв’ю «Українській правді», відповідаючи на запитання, коли США повернуть Мельника в Україну.

Він зазначив, що йдеться про питання, які стосуються судових і правових процесів у Сполучених Штатах. За словами Пайєта, його країна керується законами, і він складав присягу, що буде суворо їх дотримуватися.

«Тому через існуючі в нас закон про захист приватності я не можу сказати нічого про статус людини, яка приїхала і перебуває у США. Але я також зазначу, що в нас є чудове співробітництво в правоохоронній галузі з урядом України. І я впевнений, що це співробітництво дозволить нам розглянути це питання», - сказав посол.

Як повідомлялося раніше, Мельника було затримано 27 липня ц. р. під час одержання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно.

7 серпня на Мельника одягнули електронний браслет для відстеження місця його перебування.

9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня його було оголошено у міжнародний розшук.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України, тобто у службовій недбалості, внаслідок якої скоїв втечу затриманий. Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.