Тарифна війна. Черновецький каже, що тарифами захистив бідних

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.02.2007 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2176

Київський мер Леонід Черновецький стверджує, що нові тарифи на житлово-комунальні послуги, встановлені Київрадою, лише на 0,3% нижчі за встановлені Київміськдержадміністрацією.

Відповідаючи в інтерв’ю "Хрещатику" на питання, чи голосував він за нові тарифи, Черновецький відповів:

"Так, я голосував за нові тарифи, які загалом знизилися на 0,3% відносно тих, що пропонував я".

На його думку, цим рішенням опозиція "нав’язала рішення, згідно з яким і багаті, і бідні платять однаково", проте "це неправильно, нечесно, неблагородно, негуманно".

"Поступово ми домоглися для півмільйона киян тарифів, найнижчих в Україні. Але, на жаль, та знавісніла кампанія, яку проводили Бродський, Тимошенко, Мартиненко та інші, поширюючи про мене десятки мільйонів різних пліток, призвели до того, що населення не сприйняло навіть такого незначного підвищення", - сказав Черновецький.

При цьому мер зазначив, що у нього "лишився тільки один ресурс" для зменшення платежів — збільшити тарифи компаніям та підприємствам, які мають високі прибутки, що не стали важливими складовими столичного бюджету.

"Я готовий повернутися навіть до того, щоб переголосувати ухвалене Київрадою рішення. Але спочатку хотів би уладнати питання щодо збільшення тарифів для малозабезпечених, адже ці люди на собі відчули, що таке популізм опозиції", - сказав він.

Як відомо, раніше Київрада скасувала рішення КМДА про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у 3,5 рази. Після цього рішення в цілому тарифи підвищилися у 1,9 рази.

Від “Аратти”: що таке “турбота про бідних” і “війна із мільйонерами” у виконанні мера-мільйонера Черновецького, кияни вже відчули.

Як і побачили демонстративний цинізм не тільки чиновників у мерії, а й у ЖЕКах. А заодно й тепер вже, напевно, й не мають ілюзий щодо їхньої законослухнянності.

Проблема тільки в тому, на скільки вистачить у громадян терпіння від зухвалих дій такої влади. Влади, яка не тільки спотворює обличчя національної святині - тисячолітнього Києва, а й спустошує людські, тяжкою працею, зароблені статки. Як свідчить історія столиці - жарти із народом, на цій території, погано закінчуються для “жартівників”. Про це б варто пам'ятати панам “обраним”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.