В “Укравтодорі” вважають, що ями на дорогах - не є наслідком корупції

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.09.2013 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21760

В “Укравтодорі” вважають, що дорожні служби не допускають порушень у технології будівництва доріг.

Про це глава "Укравтодору" Євген Прусенко в ході публічних дебатів "Якісні дороги - дороге задоволення для України", які пройшли в четвер пізно ввечері.

"Складно відповідати на питання про корупцію, як ніби тебе зловили за вухо. Але я можу сказати, що за 2011 - 2012 рік був опублікований звіт Держфінінспекції, який був "пробрабанен" на весь світ, що ось є 225 мільйонів втрат від "Укравтодору"... За результатами судових засідань, заперечень "Укравтодору" прийнятих, залишилося на сьогоднішній день в судах 45 мільйонів гривень", - повідомив він.

Прусенко також висловив упевненість, що дорожні служби не допускають порушень у технології будівництва доріг, побоюючись відповідальності.

"Не може бути такого, щоб було чотири сантиметри (шар дорожнього покриття) замість п’яти, тому що ніхто сам собі не ворог і в тюрму не хоче. Це те, що можна перевірити через п’ять, десять років, можна прийти і подивитися. Те ж саме за кількістю піску і так далі", - підкреслив він.

За словами глави "Укравтодору", корупційні явища в автодорожній галузі не роблять значного впливу на загальну ситуацію.

"З цим треба боротися, але не треба робити це головною причиною такого стану доріг", - цитують Прусенко "Коментарі".

Згідно зі звітом Держфінінспекції, були перевірені регіональні служби автомобільних доріг та дочірні підприємства ДАК "Автомобільні дороги України" за II - IV квартали 2010 року, 2011 рік та I півріччя 2012 року.

Ревізії виявили ряд суттєвих порушень і недоліків на суму 225 мільйонів гривень, які негативно впливають на стан дорожньої галузі України і призводять до "вимивання" та незаконного використання бюджетних коштів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.