Полтавський бунт. Нардеп стверджує, що мер втік у міліцейській формі

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 27.09.2013 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21763

Мер Полтави Олександр Мамай втік у формі міліціонера від мітингувальників, які зібралися на мітинг проти підняття житлово-комунальних тарифів.

Про це заявив народний депутат від УДАРу Сергій Каплін - один із ініціаторів акції, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Мер міста зайшов до сесійної зали у супроводі кількох десятків активістів. Сів за стіл перед трибуною, під вигуки "Ганьба", "Бандитська влада геть з Полтави".
"Після цього створюйте самі ініціативну групу яка надасть нам факти яка того, що нам потрібно їх знизити", - сказав мер.

Після цих слів народ завив "Ганьба", а активіст Василь Столярчук підійшов до столу, де сидів мер і поклав два порожніх аркуші паперу. Він сказав, щоб на першому аркуші Мамай написав наказ про зниження тарифів до колишнього рівня, а на іншому — заява на відставку. Мер піднявся, взяв два листи в руки, порвав на дві частини і кинув в людей. Після цього кинувся до чорного входу. Коли забіг туди, прохід у дверях перегородили чотири його особистих охоронниці.

Люди кинулися до його особистого кабінету.

Прочекали там хвилин 20. Звідти ніхто не вийшов. Активісти повернулися до сесійної зали, де до трибуни вийшов нардеп Каплін.

"Давайте разом приймати рішення і створювати у приміщенні наметове містечко. Прошу, аби кожен з вас чергував тут по черзі," - сказав він.

Нардеп додав, що "функціонально ми готові його забезпечити їжею і водою".

Каплін також заявив, що за його інформацією мера переодягли в міліцейську форму та вивели з приміщення міської ради, посадили в автомобіль на якому він поїхав.

Наразі мітингувальники очікують на долучення більшої кількості людей до їх акції.

"Якщо збереться 10 тисяч полтавців, то ми цей курятник розженемо", - сказав присутній у міськраді нардеп-"свободівець" Юрій Бублик.

Як повідомлялося раніше, у Полтаві сьогодні 800 людей зібрались під стінами міської ради на мітинг проти підняття житлово-комунальних тарифів. Об 11-й години мітингувальники розпочали штурм Полтавської міської ради. Народні депутати Сергій Каплін та Юрій Бублик проштовхнулися всередину разом з декількома десятками полтавців. Вхід до будівлі закривали близько 40 міліціонерів.

Перед штурмом до протестувальників на вулиці вийшов представник міськради Ігор Верига і повідомив, що міського голови Олександра Мамая немає, але делегацію із 10 чоловік готова прийняти секретар міської ради Оксана Деркач.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.