Вибір України прискорить кончину ідеології Путіна

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.09.2013 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21765

Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом може прискорити кончину ідеології Путіна про російський імперіалізм.

Про це пише президент американського Фонду підтримки демократії Карл Гершман у статті, яка вийшла в газеті "Вашингтон Пост".

За словами Гершмана, "Росія використовувала економічні погрози й погрози безпекою, щоб затягти посткомуністичні країни у свій Євразійський митний союз, а також заблокувати ініціативу ЄС "Східне партнерство".

"Україна є найбільшим призом, і залякування Росії було особливо контрпродуктивним. На додаток до звичайних економічних погроз і торговельних санкцій, включаючи заборону на імпорт українських цукерок, Путін образив українців під час державного візиту в липні, сказавши, що вони й росіяни були "єдиним народом", і що українці процвітали при радянській владі - повністю ігноруючи голодомор початку 1930-х років, який українці називають "винищенням голодом", - відзначає Гершман.

При цьому він висловлює жаль, що спроби Росії зупинити євроінтеграцію України й інших держав "привернули мало уваги в засобах масової інформації США або в адміністрації Обами".

"Сполучені Штати повинні взаємодіяти з урядами й громадянським суспільством в Україні, Грузії та Молдові для того, щоб процес реформ не тільки сприяв збільшенню обсягів торгівлі й розвитку, але й створив передумови для формування уряду, менш корумпованого й більш підзвітного суспільству", - відзначив Гершман.

Гершман повідомляє, що заради підписання Угоди про асоціацію "у короткий термін парламент України прийняв реформи, необхідні ЄС, які стосуються таких питань як корупція, тарифи й в’язниці".

"Російська демократія також може отримати вигоду із цього процесу (євроінтеграції України). Вибір України приєднатися до Європи прискорить кончину ідеології російського імперіалізму, яку представляє Путін", - зазначив президент американського Фонду підтримки демократії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.