Азаров розповів, як полтавський “князьок” наплював на його доручення

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.09.2013 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21766

Глава Полтавської міськради Олександр Мамай своїм рішенням призупинив підвищення тарифів на утримання житла.

Про це Мамай заявив під час переговорів з мітингувальниками, коментуючи штурм жителями Полтави будівлі міськради.

"Рішення призупинено моїм вольовим рішенням", - сказав він.

Мер запевнив протестувальників, що дав доручення начальнику комунального підприємства "ЖЕО № 2" Олександру Ландару більше не розсилати полтавцям повідомлень про підвищення і цифр нових тарифів.
Позачергова сесія міськради, яка закріпить його рішення, зі слів мера, буде скликана через тиждень-півтора.

За даними свідків розмови, Мамай пішов на поступки протестуючих після того, як по телефону поспілкувався з головою облдержадміністрації Олександром Удовіченко.

Прем’єр Микола Азаров на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що "питання у Полтаві, безумовно, вирішилося б і без застосування силових методів, які я категорично відкидаю і вважаю неправильними".

"Питання в Полтаві, безумовно, вирішилися б і без застосування силових методів, які я категорично відкидаю і вважаю неправильними", - сказав він.

"Кілька днів тому глава обладміністрації Удовиченко був запрошений на засідання Кабміну, де йому було доручено вжити всіх необхідних заходів для приведення у почуття пана Мамая - мера Полтави, і виконання рішення уряду про тарифи", - уточнив Азаров.

"Пан Удовиченко дав обіцянку на засіданні уряду виконати це доручення. Відповідні доручення були дані і іншим відомствам і міністерствам. І безумовно, це рішення буде виконано, і тарифи будуть переглянуті", - пообіцяв прем’єр.

"І для цього зовсім не потрібно було штурмувати міськраду, потрібно було просто проінформувати людей про це. Швидше за все, зіграла свою роль провокація з боку окремих політиків, які хотіли заробити дешеву популярність на людській біді. Людям треба звертати на це увагу. А нам, звичайно, необхідно своєчасно інформувати нашу громадськість", - зазначив він.

"Особливо сумно, що в ініціюванні штурму зіграли свою роль народні депутати, які по ідеї повинні були не кулаками махати, а, використовуючи свій статус, домагатися вирішення питань законним шляхом, адже відповідати за все це доведеться простим людям, а не їм", - підсумував він.

У п’ятницю в Полтаві жителі міста штурмували міськраду з вимогою знизити комунальні тарифи.

Від “Аратти”: судячи зі слів Азарова, від моменту його доручення щодо тарифів у Полтаві минуло декілька днів. При тому, місцевий мер, вочевидь, абсолютно не поспішав виконувати вказівку прем’єр-міністра.

Ми маємо цілком обґрунтовану підозру, що якби не мітингувальники і нардепи - як кажуть "віз би був й нині там".

Врешті, стан виконавської дисципліни виконавської вертикалі, чесно кажучи, викликає, м’яко кажучи, подив.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.