Російський суд вирішив, що український моряк з судна екологів має бути в СІЗО

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.09.2013 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21769

Руслан Якушев - український член команди судна екологів з “Грінпіс” “Arctic Sunrise” – засуджений до двох місяців арешту.

Як повідомляє "5 канал", таке рішення ухвалив Ленінський районний суд Мурманська, де 29 вересня продовжується розгляд справи проти затриманих активістів "Грінпіс".

Раніше повідомлялося, що Якушев працював коком на судні екологів та не брав безпосередньої участі в акції протесту.

Також сьогодні стало відомо, що суд ухвалив рішення взяти під варту на два місяці фахівця зі зв’язків з громадськістю "Грінпіс" Дмитра Литвинова. Перед тим журналіст Денис Синяков також був арештований, хоча лише фотографував акцію протесту.

Як відомо, 18 вересня в Баренцевому морі активісти "Грінпіс" намагалися піднятися на нафтову платформу "Прирозломного" ​​компанії "Газпром нафта шельф" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт їх судна "Arctic Sunrise", доставили активістів на берег та помістили їх в СІЗО Мурманська.

26 вересня суд Мурманська заарештував 22 з 30 активістів "Грінпіс", що знаходилися на борту судна "Arctic Sunrise". Судно, на якому грінпісівці підпливли до бурової платформи "Приразломна" - конфіскували. Напередодні слідчі його обшукали. За повідомленнями "Грінпіс" - вилучили всі документи, зокрема, бортовий журнал.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.