Люди стають авантюристами й азартними гравцями через самотність

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 30.09.2013 10:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21773

Самотність штовхає людей на фінансові авантюри - таке спостереження винесли з своїх експериментів психологи з Гонконзького університету науки і технологій.

Вчені вважають, що самотні люди намагаються компенсувати відсутність популярності грошима

Гравці, котрі відчували себе самотніми, частіше воліли ризикнути і зірвати "куш" побільше
Науковці вважають, що самотні люди намагаються компенсувати відсутність популярності грошима. Самотність штовхає людей на фінансові авантюри - таке спостереження винесли зі своїх експериментів психологи з Гонконзького університету науки і технологій.

За їхніми словами, люди, що почуваються самотніми, намагаються компенсувати відсутність популярності грошима і заради цього схильні ризикувати у спробі отримати великий дохід або виграш.

У перебігу дослідження вчені запропонували добровольцям-гравцям на вибір дві лотереї: в одній можна було виграти 200 доларів з імовірністю 80%, а в другій - 800 доларів, але з імовірністю лише 20%.

У підсумку, гравці, котрі відчували себе самотніми, частіше воліли ризикнути і зірвати більший банк.

Опитування також показало, що самотні люди частіше роблять ставки на перегонах, грають у казино і вкладають гроші в ризикові підприємства.

"Наші результати вказують, що літні люди, члени чиїх родин мешкають окремо, можуть бути особливо легкою здобиччю недобросовісних банків, перекупників і страховиків, які отримують зиск з ризикованих фінансових схем", - підкреслив Род Даклос з Гонконзького університету науки і технологій.

Як повідомлялося раніше, науковці довели, що самотність збільшує ризик виникнення багатьох хвороб - від серцевих нападів до слабоумства і гіпертонії, тоді як люди, котрі задоволені своїм соціальним життям, краще сплять, повільніше старіють і краще реагують на вакцини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.