НБУ візьме на забезпечення державні фінансові векселі

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 30.09.2013 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21782

Національний банк України прийматиме в забезпечення фінансові векселі при рефінансуванні банківських установ.

Про це в інтерв´ю виданню «Коммерсант-Україна» повідомила Олена Щербакова, директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ.

«Постановою Кабінету міністрів рекомендовано, щоб зазначені векселі взяли в забезпечення. Практика не тільки НБУ, але і всіх центральних банків така, що те, що випускає держава, стає в лінійку забезпечення, під яку ми даємо рефінансування. Тут не буде винятків. Те, що вони будуть в електронному вигляді - для нас більш зручна форма. Ми в основному працюємо з електронними документами. Коли ми рефінансуємо під ОВДП, чому робимо це швидко? Ми ставимо блокування на папери в депозитарії і даємо гроші - операція займає дуже мало часу», - розповіла Щербакова.

Як повідомлялося раніше, під час зустрічі з представниками «Європейської бізнес асоціації», перший віце - прем´єр Сергій Арбузов назвав три напрями для використання фінансових векселів: відшкодування ПДВ, оформлення бюджетної заборгованості та кредитування.

Передбачається, що підприємства, які отримали фінансові векселі, зможуть їх закласти в банках як забезпечення за кредитами або просто продати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.