Істерія. У Кремлі триває тиражування страшилок на тему: «Україна-ЄС»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.10.2013 11:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21790

Україна в разі укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом втратить на торгівлі з Росією щонайменше 12 мільярдів доларів на рік.

Такі дані неназваних експертів оприлюднив в інтерв’ю чотирьом російським ЗМІ голова адміністрації Президента Росії Сєргєй Іванов.

За його словами, вибір України, який Росія поважає, «означатиме кінець решткам української космічної і авіапромисловості, суднобудуванню».

Україна, на думку Іванова, стане потужним експортером сільгосппродукції, «хоча я в цьому не впевнений», додав російський чиновник. «А от експортером робочої сили Україна стане точно, причому і до Євросоюзу, і до Росії», – наполягає голова адміністрації президента Росії Сєргєй Іванов.

Іванов є не першим російським чиновником, який в схожому стилі оцінює євроінтеграційні прагнення України. Раніше катастрофічні наслідки зближення з ЄС передрікав радник російського Президента з питань регіональної економічної інтеграції Сєргєй Глазьєв.

Україна сподівається, що на саміті учасників програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді у Вільнюсі буде підписана угода про її асоціацію з Європейським союзом. ЄС висунув для цього Україні низку умов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.