ПАРЄ привітала прогрес у русі України до ЄС і нагадала, що треба рухатися далі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.10.2013 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21791

У Парламентській асамблеї Ради Європи закликали Україну докласти максимум зусиль, щоб наблизитися до Європейського Союзу.

Про це йдеться в декларації, текст якої оприлюднений на офіційному сайті ПАРЄ.

Згідно з документом, ПАРЄ вітає зусилля української влади у справі здійснення реформ, що вживаються для виконання зобов’язань у рамках членства в Раді Європи і створення передумов для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Ми із задоволенням відзначили, що Верховна Рада прийняла конституційною більшістю ряд рішень на цьому шляху. Слід також відзначити прогрес у реформуванні прокуратури та виконання судових рішень" , - йдеться в декларації.

Єврочиновники розцінюють як позитивний знак включення до порядку денного Верховної Ради проекту закону "Про внесення змін до Конституції України про посилення незалежності суддів", який отримав позитивний висновок Венеціанської комісії.

У ПАРЄ зазначають, що "швидке ухвалення поточної версії даного законопроекту спільно всіма політсилами, представленими в Раді буде мати ключове значення для глобальної конституційної реформи, рекомендованої Асамблеєю".

"Ми хотіли б закликати всі українські органи влади, політичні сили і громадянське суспільство докласти максимум зусиль, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу", - резюмується в документі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.