Істерія. У Кремлі погрожують перекрити український експорт продукції тваринництва

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.10.2013 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21795

Росія може переглянути умови поставок української продукції тваринництва на російський ринок у зв’язку з планами України підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

"Ми будемо змушені практично повністю переглянути умови доступу української продукції тваринництва на російський ринок через майбутнє підписання Україною та ЄС угоди про асоціацію", - повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

Чиновник при цьому уточнив, що в першу чергу можуть бути переглянуті умови поставок готової продукції. За даними Россільгоспнагляду, наразі право на експорт м’ясної продукції в РФ мають 15 українських підприємств, молочної - 16 підприємств.

Данкверт сказав також, що після підписання угоди з ЄС зміняться умови доступу європейської продукції на український ринок, її стане більше, значить, автоматично необхідно переглядати умови ввезення української продукції до РФ.

"В іншому разі поставки потенційно небезпечної продукції можуть мати широкомасштабні наслідки, - заявив він. - Про це свідчить наш досвід затримання такої продукції, яку провозять, в тому числі, і дрібними партіями. Ми виявляємо її і в багажниках машин, і в "закутках" пасажирських вагонів".

Крім того, він сказав, що РФ стикалася з випадками перемаркування в Польщі голландських сирів з підприємств, імпорт з яких у РФ заборонений, з поставками продукції із заборонених до експорту до РФ литовських підприємств, і це, за його словами, зайвий раз підтверджує, що в ЄС відсутній належний контроль за якістю експортованої продукції.

Чиновник також зазначив, що після підписання угоди з ЄС зацікавленість нелегальних постачальників в розширенні свого "бізнесу" стане більшою.

Глава Россільгоспнагляду також повідомив, що найближчим часом служба направить лист на адресу Міністерства аграрної політики та продовольства України. У ньому буде запропоновано провести термінові телефонні переговори з українськими колегами, щоб обговорити ситуацію і проаналізувати наслідки зміни умов поставок української продукції на ринок РФ.

Як уже повідомлялося, Україна розраховує підписати угоду з ЄС під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі, що змусило російських політиків найвищого рангу зробити низку різких заяв про негативні наслідки угоди для відносин Києва і Москви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.