Одещина - доступне місце для літнього відпочинку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2006 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=218

Близько мільйона так званих організованих, тобто тих, що відпочивають за путівками, туристів відвідали минулого року Одещину. Таку цифру назвав у ході чергової прямої телефонної лінії облдержадміністрації заступник начальника управління культури і туризму ОДА Дмитро Заболотний.

Це на 7 з лишком відсотків більше, ніж у 2004 році, повідомляє Прес-служба Одеської ОДА.

Обсяги наданих їм послуг також зросли (на 20 відсотків) і склали понад 320 мільйонів гривень. Впродовж останніх років чітко простежується і тенденція до збільшення об`єктів прийому – розміщення відпочиваючих. Сьогодні близько 850 готелів, будинків та баз відпочинку, кемпінгів, мотелів, санаторіїв (донедавна було 800) можуть одночасно прийняти понад 100 тисяч чоловік.

Найбільшою популярністю серед країн пострадянського простору туристично-рекреаційна база Одещини користується у росіян, білорусів, молдаван. Причому вони залюбки відпочивають та оздоровлюються не лише в обласному центрі, а й на чорноморських пляжах в районах Дофинівки та Фонтанки, Санжейки та Грибівки, Кароліно-Бугазької та Будакської кіс, в Лебедівці, на Росейці та Катранці, узбережжі Жебріянівської бухти, тобто на всій протяжності морського берега територією області - близько 300 кілометрів.

Можна, звичайно, говорити про вдосконалення інфраструктури зон відпочинку (і цим треба постійно та наполегливо займатися). Але те, що кількість бажаючих провести в цих місцях відпустку з року в рік зростає – незаперечний факт.

Найприбутковішим у туристичній галузі Одещини є круїзний бізнес. Торік, наприклад, на морських лайнерах Одесу відвідали 120 тисяч закордонних громадян з таких країн як Сполучені Штати Америки, Німеччина, Великобританія, Австрія, Польща та інших. Зросла кількість охочих помилуватися природою дельти Дунаю.

Тут побувало 12 тисяч зарубіжних і понад 100 тисяч українських туристів. Все привабливішою рекреаційно-курортною зоною стає і дельта Дністра.

Серед проблем, що найбільше турбують фахівців, Дмитро Заболотний назвав недосконалу на сьогодні нормативно-законодавчу базу, недостатньо розвинуту туристичну інфраструктуру. До речі, розв`язанню їх аж ніяк не сприяє реорганізація туристичної сфери шляхом приєднання її до Міністерства культури, що призвело до розпорошення та зменшення фінансування обох життєво важливих складових суспільного буття і України в цілому, і окремих її регіонів. Скажімо, лише на Одещині невдале реформування відчутно зменшило кількість кваліфікованих спеціалістів туристичної галузі у таких рекреаційно-курортних зонах як Кілійська, Татарбунарська, Білгород-Дністровська, Ізмаїльська, Комінтернівська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.