Порошенко вже бачить кінець газовій монополії Кремля

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.10.2013 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21811

Світовий енергетичний ринок істотно змінюється, тож за наявності сучасних логістичних засобів Росія не зможе надалі впливати на поставки природного газу.

Про це в інтерв’ю Тиждень.ua розповів екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, народний депутат Петро Порошенко.

За його словами, нині Україна є третім найбільшим споживачем російського газу, що має відігравати досить важливу роль для РФ.

«Світовий енергетичний ринок істотно змінюється. Тож здебільшого умови для українського та російського експорту неабияк змінилися. Взяти хоча б вугілля. На ринку з’явився сланцевий газ і вугілля, і ціни вдвічі скоротилися. Крім того, суттєво зменшилися ціни на скраплений природний газ. То чого ми чекаємо? Щоб танкери заправляли скрапленим газом у Кореї? За два-три роки, за наявності логістичних засобів, ситуація з поставками енергоресурсів кардинально зміниться. Очевидно, не на користь Росії», - вважає Порошенко.

Він звернув увагу, що світ змінюється, і Україна мусить бути готовою до цих змін.

«Якщо буде альтернатива купувати скраплений природний газ, Росія не зможе надалі впливати на поставки природного газу. Тож відносини з Україною вона має розглядати як взаємовигідну торгівлю». – підкреслив Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.