В Єврокомісії вважають, що бізнес-клімат в Україні погіршується

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 2.10.2013 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21813

Умови ведення бізнесу в Україні останнім часом погіршуються і стають більш непередбачуваними.

Про це підчас зустрічі з представниками українських засобів масової інформації заявив єврокомісар з питань торгівлі Карел Де Гухт, відповідаючи на запитання кореспондента «Коментарів».

«Бізнес-клімат (в Україні - ред.) погіршується і стає більш непередбачуваним. Непередбачуваність - це не те, до чого ми прагнемо і це ненормально... Позиція бізнесу ( в цьому питанні - ред.) чітка - ситуація погіршується», - підкреслив єврокомісар.

Карел Де Гухт зазначив, що у ЄС залишається ряд питань в економічній площині, які необхідно вирішити для підписання угоди про асоціацію з Україною. Зокрема, це питання утилізаційного податку та загороджувального спецмита на автомобілі, обмеження імпорту вугілля і коксу, деякі вимоги до проектів в енергетиці поновлюваних джерел, а також в частині виконання зобов´язань України в рамках СОТ.

«Але що важливіше за все інше - це поліпшити бізнес - клімат. І для цього сьогодні необхідні конкретні дії», - підкреслив єврокомісар.

Як повідомлялося раніше, згідно з індексом інвестиційної привабливості України, який складає Європейська Бізнес Асоціація (ЕВА), оцінка підприємцями поточного інвестиційного клімату становить 1,7 пункту з п´яти можливих, що як і раніше є найнижчим його рівнем за 19 кварталів досліджень.

Згідно з даними Держстату, за підсумком II кварталу в Україні зафіксовано значне падіння обсягу прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у вигляді акціонерного капіталу. Зокрема, за квартал іноземні інвестори направили в економіку України $1,055 млрд інвестицій, але при цьому «вивели» $1,623 млрд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.