У торговій війні з Кремлем, Україні треба діяти спокійно, відповідно до правил СОТ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.10.2013 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21815

Єврокомісар з питань торгівлі Карл Де Гухт радить Україні зберігати спокій та звертатися до Світової організації торгівлі у разі виникнення торгової війни з Росією.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Звісно є спроби розпочати ось таку торговельну війну. Коли з’являється такий ризик, мені здається, що треба вдатися до двох речей: по-перше, дотримуватися спокою, а по-друге, треба звернутися до СОТ", - сказав єврочиновник.

"Ми це зробимо (звернемося до СОТ) якраз від Литви, і вас підтримаємо у таких зусиллях", - додав він.

"Все ж таки треба бути холоднокровним, тому що Росія драматизує, штучно драматизує це становище. Потрібно, щоб у вас була холодна голова, і ми тоді розберемося", - заявив Карл Де Гухт.

Як відомо, останнім часом Росія чинить тиск на країни пострадянського простору, намагаючись зашкодити їх зближенню з ЄС.

Так, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів. Українські компанії заявляли, що їх поставки на російський ринок були фактично заблоковані.

Федерація працедавців України оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 млрд дол. Також Росія заборонила ввезення на свою територію виробів кондитерської фабрики «Рошен».

Експерти обох країн пов’язували ситуацію на кордоні з бажанням влади Росії змусити Україну вступити до Митного союзу або перешкодити підписанню Україною Угоди про вільну торгівлю з ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.