Сейм Латвії вирішив підвищити штрафи за незнання державної мови

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.02.2007 03:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2182

Латвійський парламент схвалив законопроект, який посилює адміністративне покарання для тих, хто погано володіє латиською мовою і недостатньо використовує її на робочому місці.

Документ, внесений за ініціативою правої фракції "Вітчизні і Свободі / Рух за національну незалежність Латвії" (TB/LNNK), переданий на розгляд парламентських комісій.

Якщо законопроект буде прийнятий, то жителям республіки, які мало використовують державну мову в своїй професійній діяльності, доведеться платити штраф до ста латів (близько 185 доларів).

За інформацією ІА REGNUM, максимальний штраф, який може бути призначений за подібне порушення, поки складає 50 латів. Також законодавці мають намір брати по сто латів з тих, хто не розміщує напис латиською мовою на цінниках, етикетках і інструкціях.

Крім того депутати відмовилися пом'якшити вимоги по знанню латиської для пожежників. Нагадаємо, що законодавчі поправки, прийняті в грудні 2006 року, підняли рівень володіння державною мовою, необхідний для роботи в міністерстві внутрішніх справ, до складу якого входить і Державна пожежно-рятувальна служба Латвії, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.