Прикордонний пункт пропуску “Бачівськ” відновив нормальну роботу

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 4.10.2013 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21832

Пункт пропуску “Бачівськ” у Сумській області на українсько-російському кордоні, де у ніч на п’ятницю вранці порушник прикордонного режиму підірвав себе, відновив свою роботу.

"З 8.00 ранку міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Бачівськ", де сьогодні вночі порушник державного кордону підірвав себе і поранив двох українських прикордонників, відновив свою роботу щодо пропуску транспортних засобів і громадян у звичайному режимі", - повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

У зв’язку з інцидентом правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень, повідомили у прес-службі міліції Сумської області.

Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення через державний кордон), ч. 4 ст. 358 КК України (підробка документів), ч.1 ст. 201 через ст. 15 КК України (замах на контрабанду) та ч.2 ст. 115 ст. через 15 КК України (замах на вбивство), уточнили у Генеральній прокуратурі України.

Всі провадження об’єднано в одне, поки їх розслідує обласна міліція. Надалі, найімовірніше, матеріали буде передано для розслідування до військової прокуратури.

Разом з тим, на сайті Держприкордонслужби повідомляється, що порушнику кордону вдалося перетнути російський пункт пропуску "Троєбортне" у мікроавтобусі марки "Мерседес" з молдовськими номерами. У мікроавтобусі перебувало четверо громадян Молдови, сам порушник, який, як потім виявилося, був п’ятим пасажиром, ховався в салоні, де його і виявили співробітники українського прикордонного відомства.

"Для додаткової перевірки затриманого перевели до кабіни паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. Під час перевірки документа було встановлено, що він йому не належить", - йдеться у повідомленні.

О 00.44 під час проведення бесіди затриманий громадянин здійснив підрив себе невідомим вибуховим пристроєм, під час якого загинув, а також поранив двох прикордонників - старшого прапорщика Миколу Уска і старшину Руслана Божка. За непідтвердженою інформацією, затриманий нелегал підірвав ручну гранату. За даними "Комсомольської правди в Україні", зловмисник був чеченцем.

Разом з тим, у прес-службі відмовилися коментувати інформацію, що з’явилася у ЗМІ, про те, що порушник, який підірвав себе, жив у Чечні. Як повідомляє ТСН, про нього відомо, що громадяни Молдови підібрали його на шляху і нічого більше про нього не знають.

Постраждалі Усок та Божок були направлені до районної лікарні Глухова, де їх прооперували.

"Стан постраждалих прикордонників важкий. У них численні рани", - повідомили у прес-службі Держприкордонслужби. "Спільна слідча група прокуратури, МВС, СБУ і Держприкордонслужби продовжує роботу на місці", - підкреслили в прикордонному відомстві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.