Урядовці Януковича таємно відвідують Москву

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.02.2007 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2184

Екс-міністр іноземних справ України Борис Тарасюк повідомив, що члени діючого уряду свідомо не інформують МЗС і посольства про свої закордонні візити та контакти.

"Ми дуже часто зустрічаємось з фактом, коли члени уряду, а інколи й деякі глави обладміністрацій виїжджають за кордон, досягають домовленостей, підписують документи. Прицьому, свідомо не інформують ані МЗС, ані закордонні установи про свої контакти, та про їхні цілі, не говорячи вже про узгодження. І найчастіше це відбувається при поїздках до Москви" - повідомив Тарасюк в інтерв’ю журналу Кореспондент.

Як приклад екс-міністр навів переговори міністра транспорту і зв’язку України Миколи Рудьковського з російськими дипломатами.

"Він (Рудьковський) приїжджав до Москви, контактував з керівництвом МЗС РФ, при цьому не інформував навіть посольство, як він це має робити, не говорячи вже про МЗС України", - підкреслив він.

Тарасюк заявив, що така практика неодноразово повторювалася не лише Рудьковським, але й іншими членами уряду, зокрема віце-прем’єром Андрієм Клюєвим у контактах з молдавськими партнерами. Як повідомив екс-міністр, тоді посольство не допускалося до цих переговорів.

Крім того, такі дії, за інформацією Тарасюка, характерні і для Мінпаливенерго.

Нагадаємо, 1 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла постанову Про звільнення Тарасюка з посади міністра закордонних справ України. Пізніше суд Шевченківського районного суду Києва призупинив постанову парламенту, а Президент України підписав указ, відповідно до якого Тарасюк продовжував виконувати свої посадові обов’язки.

У свою чергу, 4 січня 2007 року Апеляційний суд Києва скасував постанову Шевченківського райсуду.

В результаті, не дочекавшись рішення суду, засідання якого постійно відкладалося, Тарасюк 30 січня звернувся до Президента України Віктора Ющенка с проханням про відставку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.