ЗВТ з ЄС може запрацювати вже з наступного року

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.10.2013 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21850

У разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також швидкої ратифікації документа всіма 28 країнами-членами Євросоюзу, режим вільної торгівлі між підписантами документа може запрацювати вже до літа 2014 року.

Про це голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський сказав під час робочої зустрічі з головою Національного агентства з акредитації України Володимиром Рущаком.

«У разі реалізації кращого сценарію, коли угода буде підписана у Вільнюсі, якщо після цього відбудеться швидка ратифікація, це дозволить Україні та ЄС працювати в рамках поглибленої й всеосяжної зони вільної торгівлі вже з середини 2014 року», - сказав Томбінський.

Як повідомлялося раніше, уряд України 18 вересня схвалив проект Угоди з Євросоюзом про асоціацію з ЄС, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Кабінет міністрів вже завершив економічний аналіз усіх можливих наслідків створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом і, за словами глави уряду Миколи Азарова, адаптація українських технічних регламентів до вимог Євросоюзу обійдеться Україні протягом 10 років у 165 млрд євро.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.