Єфремов каже, що не бачить юридичних підстав для звільнення Тимошенко

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.10.2013 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21853

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов вважає, що немає юридичних підстав для помилування Президентом Віктором Януковичем колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на брифінгу.

«У президента повинні бути відповідні підстави, а не просто поставити керівника нашої держави під нездійсненні умови. Для того, щоб були відповідні підстави, як мені бачиться, з юридичної точки зору, окрім бажання підсудного чи засудженого отримати помилування, має бути ще кілька чинників: більше половини терміну він повинен відсидіти, згідно з нашим законодавством. Виникає питання: чи є судові процеси, які ще йдуть по цій справі і чи є заборгованість перед державою» , - зазначив Єфремов, відповідаючи на питання, чи підпише спільне клопотання від депутатів щодо помилування Тимошенко.

Він зазначив, що перш ніж пропонувати, голові фракції «Батьківщина» Арсенію Яценюку необхідно було подивитися в законодавстві, чи можливо здійснити те, що він пропонує.

При цьому Єфремов допустив, що якщо будуть розроблені зрозумілі законодавчі зміни щодо помилування, то Рада може їх розглянути, проте додав, що поки таких ініціатив немає.

Як повідомлялося раніше, «Батьківщина» пропонує всім фракціям Верховної Ради підписати спільне клопотання до Президента Віктора Януковича про підтримку помилування колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

4 жовтня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що члени місії Європарламенту Пет Кокс та Олександр Кваснєвський передали Президенту Віктору Януковичу прохання про помилування Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.