Путін каже, що асоціація Україна-ЄС ніяк не вплине на відносини між Києвом і Москвою

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.10.2013 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21860

Президент Російської Федерації Владімір Путін запевнив, що можливе підписання Угоди між Україною і Євросоюзом не позначиться на політичних відносинах між Києвом і Москвою.

За його словами, зміни не торкнутися співробітництва у політичній сфері. "Це може створити певні проблеми в торговому обігу та кооперації. Все це разом певних збитків в економічній сфері може завдати, але у нас не буде жодних проблем у політичній сфері, я впевнений", - наголосив він.

Політик додав, що якщо угода буде підписана, то Росія буде змушена "вживати захисних заходів у сфері торгівлі" через різні рівні митного захисту. При цьому він запевнив, що всі зміни будуть проводитися виключно в рамках правил СОТ.

Учора, 7 жовтня, посол Росії при ЄС натякнув, що євроінтеграція навряд чи задовольняє всіх українців.

Як повідомлялося раніше, 26 вересня виступ Президента Грузії Михайла Саакашвілі на 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН викликав демарш російської делегації, коли він розповів, як Росія атакує Україну.

Раніше міністр закордонних справ України Леонід Кожара назвав заяви російських вищих посадових осіб щодо можливого підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС "сентиментами".

Крім того, посол США в Україні Джеффрі Пайятт заявив, що Вашингтон солідарний з позицією Європейського Союзу щодо несприйняття тиску на Україну з боку Росії у зв’язку із запланованим підписанням угоди про асоціацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.