Герою України Левку Лук’яненку не дозволили спілкування зі студентами

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 9.10.2013 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21868

Народний депутат Олександр Доній на своїй сторінці у соцмережі написав про те, що Левка Лук’яненка не пустили на заздалегідь запланований виступ в одному з державних університетів.

"Сьогодні до мене звернувся Левко Григорович Лук’яненко. Герой України, людина, яка боролася за Незалежність. І за цю боротьбу провела 26 років у таборах і тюрмах. І от, Героя України, незламного політв’язня, автора Акту проголошення Незалежності України, колишнього посла України в Канаді, народного депутата чотирьох скликань, Левка Григоровича не пустили виступати у Житомирському університеті, Левко Григорович отримав нічим невмотивовану відмову від виступу в стінах університету" - пише Доній на своїй сторінці у Facebook.

Обурений Доній підозрює, що така політика вищих навчальних закладів України є спланованою політикою Міносвіти або звичною вже для вітчизняних освітян схильністю до "самоцензури".

"Аналогічно, не хотіли давати Левкові Лук’яненкові згоду на зустріч в стінах Ніжинського університету. Зрештою, в Ніжині повідомили, що виступ можливий за умов … "комерційної оренди". Тобто, безкоштовно Герою України зустрічатися зі студентами заборонено. А якщо заплатить, то університет, розгляне це як власну "комерційну діяльність", і дозволить! Вам хтось дав вказівку не пускати до себе тих, хто боровся за Незалежність? Хтось в Міністерстві науки і освіти? Чи хто Вам має право вказувати? Чи це у Вас така "самоцензура"?Коли хочеться вже так вгодити, що не знаєте вже як і прогнутися? Панове ректори, майте людську гідність. Не кажу навіть "майте сміливість". Майте хоч трохи людської гідності."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.