ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.10.2013 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21874

Футбольний клуб "Карпати" зробив червоно-чорний прапор частиною символіки команди.

Про це повідомляється на офіційному сайті львівського клубу.

Згідно з повідомленням, "окрім традиційних зелено-білих прапорів та державних синьо-жовтих в уболівальників львівської команди в особливій пошані червоно-чорні кольори, що символізують вшанування героїв, пам’ять про їхні звитяги, безмежну волю до боротьби та перемоги".

"Водночас, як засвідчили події минулого місяця, чи не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів опинились ледь не поза законом", - зазначають львів’яни.

Національна Федерація "називає "інцидентами" розгортання червоно-чорних прапорів, вигуки "Бандера, Шухевич – Герої України!", скандування "Свободу чесним!" тощо, вбачаючи у цьому імовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій".

"За таких обставин віднині червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу у символіці ФК "Карпати", тож його поява на трибунах під час матчів "левів" буде вітатися ще палкіше", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що львів’яни вже використовували червоно-чорну символіку в минулому.

Вже з наступного чемпіонату червоно-чорна смугаста форма нарівні із зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями "Карпат", - обіцяють у клубі.

Як відомо, дисциплінарний комітет ФІФА своїм рішенням заборонив грати на стадіоні "Арена-Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповідей спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих уболівальників.

Згідно з опублікованими FARE фотографіями, антирасисти зафіксували на стадіоні прапор дивізії СС "Галичина" та неонацистський банер.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН -УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.