170 нардепів підписали звернення до Януковича з проханням про помилування Тимошенко

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.10.2013 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21875

Опозиція зібрала 170 підписів народних депутатів під зверненням на підтримку клопотання місії Європарламенту щодо помилування Юлії Тимошенко.

Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що спостережна місія Європарламенту звернулася до Президента України з клопотанням про помилування Тимошенко: «На підтримку цього клопотання ми зібрали підписи більше 170 народних депутатів України з тією метою, щоб Президент Янукович прийняв рішення щодо підписання Угоди з ЄС і, відповідно, звільнення Юлії Тимошенко і надання їй можливості отримати медичну допомогу в Німеччині – саме те, що було передбачено попередніми домовленостями».

«Я очікую на те, що Віктор Янукович прийме це відповідальне рішення. Думаю, що це буде ще один крок, який дасть Президенту, відповідно до Положення про порядок помилування, підписати цей указ, а після цього – підписати Угоду у Вільнюсі, яку очікує вся Україна», - підкреслив він.

Яценюк також повідомив, що під зверненням підписалися в тому числі позафракційні депутати: «На превеликий жаль, відмовилась підписувати Партія регіонів. Я так розумію, що вони не зацікавленні у підписанні Угоди з ЄС».

Як зазначив Яценюк, звернення народних депутатів на підтримку заяви місії Європейського парламенту направляється до президента України через президентів Кокса і Квасневського.

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня «Батьківщина» оприлюднила заяву Юлії Тимошенко, в якій йдеться, що екс-прем’єр, заради підписання угоди про асоціацію з ЄС, погодилася на пропозицію членів місії Європарламенту виїхати на лікування у Німеччину.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко також повідомив, що члени місії Європарламенту Пет Кокс та Олександр Кваснєвський передали президенту Віктору Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

Згодом член спеціальної комісії з помилування Василь Фаринник повідомив, що наразі членам комісії не повідомляли про прохання Кокса та Кваснєвського.

У ЄС наразі не коментують останніх заяв про звільнення Тимошенко і чекають звіту місії Європарламенту

Нагадаємо, вирішення питання Тимошенко є однією з умов для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.