Правляча коаліція вивела Україну в число світових лідерів. Із торгівлі людьми

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.02.2007 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2188

Щорічно сотні тисяч жителів Східної Європи, більшість з яких жінки і діти, стають жертвами торгівлі людьми. Тільки у п'яти країнах регіону — Білорусі, Болгарії, Молдові, Румунії і Україні — в пастки торгівців потрапляють 225 тисяч осіб. Про це повідомляє Міжнародна організація із міграції (МОМ) при ООН.

МОМ провела дослідження проблеми торгівлі людьми в п'яти країнах регіону і дійшла висновку, що українців, білорусів, молдован, болгар і румун злочинці активно продають для робіт на фермах, примушують займатися проституцією і жебрацтвом, а також втягують в різного роду злочини.

Раніше вважалося, що число жертв торгівлі людьми в Європі в цілому складає 200 тисяч осіб. Тепер виявилось, що тільки в цих п'яти країнах в руки злочинців потрапляє значно більше людей. Перші три місця по числу жертв сучасних работорговців займають Україна, Білорусь і Молдова.

Експерти МОМ зосередили увагу на заходах по викорінюванню причин, сприяючих процвітанню цього злочинного бізнесу. Вони також проаналізували зусилля урядів п'яти країн Східної Європи, направлені на запобігання таким злочинам, і пришли до висновку, що їх населення непогано інформоване про потенційну небезпеку стати жертвою торговців «живим товаром». Проте, власті країн приділяють недостатньо уваги боротьбі з організованою злочинністю і корупцією, за допомогою якої процвітає нелегальна міграція і торгівля людьми.

Експерти також звертають увагу на те, що дійсні масштаби торгівлі людьми в цих країнах набагато вищі за цифру, приведену експертам МОМ. Ці твердження МОМ пов'язує з тим, що постраждалі від торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації приховують, що стали жертвами злочинців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.