Істерія. У Кремлі вже погрожують українцям візовим режимом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.10.2013 10:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21880

Для мешканців України може бути введений візовий режим у разі підписання країною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив радник Президента Росії Сєргєй Глазьєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Україна - велика країна, яка з нами завжди жила разом, і нам навіть важко собі уявити, що раптом обірвуться ці тисячі коопераційних зв’язків, з’явиться візовий режим на кордонах, і, як у жахливому сні, ми будемо згадувати, що відбувалося під час грузинського конфлікту, коли тоді явно ворожа нам влада направляла українських фахівців воювати з російськими солдатами", - заявив він.
"Хотілося б цього (введення віз) уникнути всіма силами. Разом з тим, ми повинні розуміти, що у кожного інтеграційного процесу є своя логіка..." , - сказав радник Президента Росії.

"Якщо ми в рамках Митного союзу скасуємо паспортно-візовий контроль. Далі, можливо, виникнуть більш жорсткі вимоги до тих, хто в цей режим не увійшов. Тобто це формально може і не привести до введення віз з Україною та іншими державами, які не стали учасниками нашого об’єднання. Але, виходячи з логіки інтеграційного процесу, така загроза існує", - заявив Глазьєв.

"Якщо Україна увійде до Шенгенської зони з більшістю країн ЄС, а у нас (Росії) і далі буде відсутній безвізовий режим з ЄС, то європейці змусять Україну ввести візовий режим", - сказав він.

За словами Глазьєва, українське керівництво ще півроку тому не мало ні українського, ні російського перекладу угоди про асоціацію - "аж до того моменту, коли ми за них перевели текст угоди з англійської на російську".

"Ми взяли угоду у наших колег з Брюсселя англійською мовою, зробили переклад на російську, українські міністри з великим інтересом її прочитали, коли я їм дав. Вони до цього не читали тексту - там переговорники були, звичайно, але переговорники не доповідали, очевидно, своєму керівництву, і якось справа йшла на їх розсуд", - сказав радник Владіміра Путіна.

"Це ті самі переговорники, які втягували Україну у Світову організацію тогівлі, оплачувані із зарубіжних фондів технічної підтримки", - уточнив він.

"Ці люди просто за своєю суттю були заангажовані. Для них було завдання узгодити документ як завгодно, лише б скоріше. І віце-прем’єр український, який парафував текст цієї угоди в грудні 2012 року англійською мовою, англійською не володіє", - додав Глазьєв.

"Тому, питання, як він міг взяти на себе відповідальність парафувати текст, який прочитати він не може... Це все дуже дивні речі, які в нашій країні відбуватися не можуть, а там можуть", - сказав він.

"Українська політична верхівка настільки тісно пов’язана з олігархічним українським капіталом, що бізнес-інтереси превалюють. Превалюють настільки, що немає коли навіть прочитати угоду. Їм здається, що якщо вони отримають асоціацію з ЄС, то гроші, які вони вивезуть в ЄС, будуть легалізовані, що є помилкою...", - додав Глазьєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.