Хроніки «покращення». Середній українець мало не найбідніший в світі

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 10.10.2013 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21885

Україна, поряд із Білоруссю і Молдовою, опинилася серед країн СНД та Європи з найменшим середнім річним доходом громадян.

Про це йдеться у звіті швейцарського банку Credit Suisse Global Wealth Report 2013.

У звіті Global Wealth Report 2013, який підготувала фінустанова, зазначається, що середній річний дохід громадянина України становить менше 5 тис. доларів, що у десять разів менше, ніж у середньому у світі. У цю ж найнижчу на шкалі категорію, потрапили також більше половини країн Африки, Індія, Болівія тощо.

Відзначимо, що росіяни, як і мешканці більшості країн СНД, багатші за українців на порядок - вони належать до числа країн із середнім статком 5-25 тис. доларів. Найбагатшим у СНД, за даними банку, виявився Туркменістан (в середньому від 25 тис. дол. до 100 тис. дол. на одного дорослого жителя). До цієї ж категорії належить Польща.

А найбагатшими виявилися швейцарці, кожен з яких володіє в середньому 513 тис. доларів. За Швейцарією йдуть Австралія (403 тис. доларів), Норвегія (380 тис. доларів) і Люксембург (315 тис. доларів). У десятку найбагатших також увійшли жителі США, Швеції, Франції, Сінгапуру, Бельгії і Данії.

"Середнє багатство досягло нового рекордного значення в 51,6 тис. доларів на одного дорослого жителя, але нерівність залишається значною: 10% світового населення володіє 86% світового багатства", - кажуть у Credit Suisse.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2012 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що близько 3,6 млн громадян України живуть за межею бідності.

Світовий банк схвалив мету подолати бідність у всьому світі до 2030 р. Межею бідності, йдеться в пропозиції політичного комітету Світового банку, є виживання менш ніж на 1,25 долара на день, і цьому повинен настати кінець до 2030 року.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.