В ЄС нагадали Україні про умови підписання угоди про асоціацію

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 10.10.2013 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21887

Якщо Київ виконає необхідні умови, Європейський Союз повинен підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді і почати відразу ж тимчасове застосування його положень.

Як повідомила прес-служба Європейської народної партії, відповідну доповідь, підготовлену співголовою Euronest, віце-президентом ЄНП, депутатом Яцеком Царіуш-Вольським, і присвячений Східному виміру Європейської політики сусідства, був схвалений сьогодні у Страсбурзі під час засідання комітету Європейського парламенту.

Доповідь буде винесено на голосування Європейським парламентом в цілому на наступній сесії.

Крім того, в доповіді також пропонується Європейському парламенту виразити намір почати процес повної ратифікації Угоди про асоціацію Україна -ЄС у рамках існуючих умов.

Коментуючи схвалену доповідь, доповідач Царіуш-Вольський сказав: «Ситуація не хороша, але не безнадійна. Вільнюський саміт не буде кінцем процесу , але його початком. Угода про асоціацію не є метою самою по собі, але інструментом для подальшої трансформації. Більш важливо те, що трапиться після всього: і це значить те, що станеться з імплементацією Угоди, що станеться з країнами, які парафують Угоди і які знаходяться в другій групі - Білоруссю, Вірменією та Азербайджаном».

Як повідомлялося раніше, підписання Угоди про асоціацію планується підписати 28-29 листопада на саміті у Вільнюсі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.