ЄС надасть Україні фінансову допомогу, якщо буде прогрес в управлінні державними фінансами

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.10.2013 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21896

ЄС може виділити Україні допомогу в розмірі 160 млн євро, якщо країна в подальшому демонструватиме прогрес у напрямку управління державними фінансами.

Про це заявив директор Програм сусідства Генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської комісії Міхаель Колер під час зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим, повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, за словами Колера, зважаючи на прогрес, якого досягла Україна в реформуванні сфери управління державними фінансами, ЄС може поновити виділення допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки.

При цьому він висловив сподівання на продовження українською стороною активної роботи з реформування системи управління державними фінансами.

«Я вважаю, якщо Україна і в подальшому буде демонструвати прогрес у напрямку управління держфінансами, з усіма цими напрямками не буде жодних проблем і ЄС зможе виділити суму понад 160 млн евро для цих пріоритетних напрямків – це торгівля, регіональна політика і охорона навколишнього природного середовища», - зазначив Колер.

У свою чергу Прасолов підкреслив, що реформування сфери управління державними фінансами є одним із пріоритетних завдань уряду, в ході виконання яких він спирається на підтримку ЄК, зважаючи на досвід та практику ЄС.

«З огляду на це, сподіваємось на прийняття позитивного рішення щодо використання інструменту секторальної бюджетної підтримки в Україні», - наголосив міністр.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз заморозив фінансову допомогу Україні у 2011 році.

Таке рішення було пов’язане із невиконанням Україною низки технічних критеріїв, а також відсутності рішення в ЄС щодо виконання Україною так званого Женвальського критерію в частині функціонування демократичних інститутів, поваги прав людини і верховенства права.

«Певні програми зараз припинені саме через те, що українська влада не виконала ті умови, які передбачає впровадження цих програм», - заявив на початку 2012 року посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.