ЗВТ з ЄС даватиме Україні щорічний приріст ВВП на понад 6%

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.10.2013 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21897

Режим вільної торгівлі з Євросоюзом, який запрацює у разі підписання угоди про асоціацію України і ЄС, даватиме щорічно приріст українській економіці на понад 6%.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив комісар Європейського союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Ми провели оцінювальне дослідження, перш ніж почали проводити переговори, і ми вважаємо, що щорічний приріст ВВП (України – ред.) становитиме більш ніж 6%, якщо зону вільної торгівлі буде повністю запроваджено», – цитує Фюле агентство УНІАН.

За словами єврокомісара, для українських товаровиробників розроблені перехідні положення, які допоможуть українській економіці адаптуватися для переходу на стандарти ЄС.

«Переговори про механізми лібералізації передбачають захист економіки України, щоб зміни не проходили дуже швидко», – зазначив Штефан Фюле.

Раніше у пʼятницю європарламентар Яцек Саіруш-Вольські наголосив, що ЄС не підпише угоду з Україною, якщо у вʼязниці залишатиметься Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.