Євродепутат, відкинувши дипломатію, пояснив Януковичу його шанси опинитися у в’язниці

Автор/джерело -  © «Аргумент»



Дата публiкацiї - 12.10.2013 02:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21901

Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський, відкинувши дипломатичні умовності, пояснив Президенту України, що не можна за політичні переконання саджати людей у ​​в’язницю, оскільки сам Янукович зрештою може опинитися там же.

Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський у п’ятницю, 11 жовтня, заявив, що, на відміну від єврокомісара Штефана Фюле (який перебуває в Україні, - ред.), він може не оперувати такими дипломатичними термінами як «практичні результати та дії».

«Я, як вільний парламентарій, можу сказати: звільніть Юлю і ніколи більше за політичні переконання не саджайте людей у ​​в’язницю, оскільки це може призвести і пана Януковича у в’язницю в кінці кінців», - сказав Саріуш-Вольський.

Євродепутат також підкреслив, що не варто говорити про те, що вирішення питання однієї людини - Юлії Тимошенко - може заблокувати підписання угоди про асоціацію. За його словами, йдеться не про одну людину, а про базові цінності демократії, і якщо Україна не буде їх дотримуватися, асоціації не буде.

Він зазначив, що демократія означає свободу самовираження, свободу слова, свободу політичних дій, свободу організацій та зібрань. «Це означає, що не можна переслідувати свого політичного опонента. Мова йде не про Юлію Тимошенко. Йдеться про базові принципи, оскільки на її місці може опинитися хто завгодно. Якщо завтра вона стане прем’єр-міністром і посадить за політичними мотивами Януковича до в’язниці, ми будемо говорити те ж саме», - сказав він.

Нагадаємо, для підписання угоди про асоціацію Євросоюз наполягає на звільненні засудженого екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Підписання документа очікується 28 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.