В Україні відбулися марші Слави на честь річниці УПА

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.10.2013 19:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21911

Сьогодні, 13 жовтня, у Львові з нагоди святкування 71-ї річниці УПА по центру міста пройшов Марш Слави.

Участь у Марші, що був ініційований спілкою Пам’ять за підтримки Львівської обласної та міської організацій ВО Свобода, взяло близько 300 осіб.

На ньому були присутні ветерани УПА, представники громадських організацій, які несли червоно-чорні стяги, державні прапори України і скандували Слава нації - смерть ворогам!, Слава Україні - героям слава!, ОУН-УПА - державне визнання!, Бандера, Шухевич- герої України!.

Колона учасників Маршу, серед яких були одягнені у однострої вояків УПА юнаки та дівчата, пройшла по центру міста, на чолі колони були кілька вершників і оркестр.

Вони охоче фотографувалися з усіма бажаючими і туристами, що спостерігали за цим дійством.

В Івано-Франківську близько тисячі людей сьогодні взяли участь у святковій ході з нагоди 71-ї річниці створення УПА та Дня Українського козацтва.

У заході взяли участь близько 100 ветеранів ОУН-УПА, представники міської та обласної влади, громадських організацій та політичних партій, Українського реєстрового козацтва, жителі міста. Попереду колони військовослужбовці місцевого гарнізону несли Державний прапор України, за ними молоді люди несли розгорнутий великий синьо-жовтий прапор, а далі - портрет лідера ОУН Степана Бандери.

Заходи розпочалися під звуки духового оркестру святковою ходою ветеранів УПА, козацьких, громадських та інших ветеранських організацій. Маршрут ходи пролягав вулицями міста до Меморіального скверу. Там біля Хреста жертвам політичних репресій священики відслужили панахиду за загиблими за волю і незалежність України.

Потім на Вічевому майдані відбулося урочисте віче. Його учасників привітали секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко, народний депутат України від фракції ВО Свобода Олександр Сич, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені Романа Шухевича Богдан Борович та голова Харківської крайової організації УПА Володимир Столярков. Між їхніми виступами лунали патріотичні пісні у виконанні хору.

Сьогодні також в Івано-Франківську на фасаді будинку №78 на вулиці Богдана Хмельницького відкрили меморіальну дошку гетьману Війська Запорізького Хмельницькому, а в центральному Народному домі міста відбувається святковий концерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.