У Москві стався бунт на міжнаціональному ґрунтті

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 13.10.2013 19:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21912

У Бірюльово (Москва, Південний адміністративний округ) почався “народний схід”, викликаний вбивством молодого чоловіка представником кавказьких народів.

Як передає "Дождь", 10 жовтня виходець із Середньої Азії або Кавказу напав на 25-річного місцевого жителя Єгора Щербакова з ножем. Від отриманих поранень чоловік помер на місці, а злочинець - зник.

12 жовтня жителі району Бірюльово Західне вийшли на акцію протесту з вимогою закрити овочеву базу, розташовану в районі (на ній працюють трудові мігранти з Кавказу) і знайти вбивцю.

Близько 40 людей зібралося біля будівлі відділу поліції, вигукуючи гасла, вимагаючи затримати невідомого та посилити міграційне законодавство.

За інформацію про вбивцю оголошено винагороду в 1 мільйон рублів. Правоохоронці підключили кращих слідчих до розслідування вбивства.

13 жовтня кілька десятків людей знову прийшли до місця вбивства Щербакова, зібравшись біля торгового комплексу "Бірюза" і вимагаючи знайти вбивцю.
Як повідомляє "Дождь", магазин довго штурмували, ламали двері, розбили скло.

За даними "РІА"Новости", в будівлі ТЦ спостерігається задимлення, причина якого встановлюється, йде евакуація відвідувачів. До будівлі підтягнули наряди ОМОНу.

Поліція затримала кількох учасників "народного сходу", інші учасники почали вигукувати вимоги відпустити затриманих.

Пізніше у Бірюльові почалося будівництво барикад, учасники "сходу" знімають з ОМОНівців шоломи, кидають у них каміння та урни. Протестуючі оточив автобус ОМОНу, скандуючи "Відпускай".

У свою чергу ОМОН закликав учасників протесту розійтися: "Такими моментами не вирішимо питання. Розходьтеся по домівках". Після цього в хід пішли палиці.

Як заявив один з координаторів асоціації етнополітичного об’єднання "Русские" Дмітрій Дьомушкін, націоналісти планують приєднатися до акцій протесту.

Пізніше мітингувальники відправилися на овочебазу, яку раніше вимагали закрити. За повідомленнями свідків подій, участики акції протесту, озброєні камінням та пляшками, спершу почали ламати ворота "Шиномонтажа" поруч з базою. Також з’явилися повідомлення, що почався погром овочебази, її "захоплено і розгромлено".

"Беруть мандарини", - пишуть свідки подій у Twitter.

При цьому ОМОН також знаходиться на місці подій, однак арештів та затримань протестувальників немає. Тим часом поліція перекриває Маніжну площу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.