Навколо Держреєстру не вщухають скандали з криміналом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.10.2013 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21915

Розроблювач ПЗ “Арт-Майстер” просить Генпрокуратуру порушити кримінальні справи на посадових осіб Мінюсту й т.в.о. гендиректора Держінформюсту Леоніда Богданова.

З відповідним проханням Арт-Майстер звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки, передає прес-служба компанії.

Кримінальні справи компанія просить порушити за те, що посадовці Мінюсту й глава держпідприємства свідомо допустили зупинку Єдиних і Державних реєстрів України з 1 жовтня 2013 року, чим поставили під загрозу цілісність даних про громадянах України, які перебувають у держреєстрах.

"Богданов протиправно пішов на порушення авторських прав "Арт-Майстри", з використанням групи підконтрольних йому програмістів-хакерів вніс зміни в комп’ютерні програми, за допомогою яких забезпечується функціонування Єдиних і Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України", - говориться в заяві на ім’я генпрокурора.

"За вказівкою Богданова Л.В. Держінформюст … поширив серед користувачів реєстрів патчі, які дозволяють використовувати ПЗ без перевірки дійсності… і відключають інші компоненти системи безпеки програмного забезпечення", - попереджають Віктора Пшонку в ТОВ "Арт-Майстер".

"Дії т.в.о. гендиректора держпідприємства "Інформаційний центр" Леоніда Богданова й посадових осіб Мінюсту привели до зупинки 01.10.2013 роботи реєстрів… і надалі до несанкціонованого втручання в роботу реєстрів … що вказує на порушення захищеності інформації, яка втримується в Реєстрах, і створення реальної загрози інформаційної безпеки Держави", - говориться в документі.

Оскільки зазначені дії можуть містити в собі ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 361, 367 Кримінального кодексу України, колектив підприємства розроблювача просить генерального прокурора внести викладені в заяві відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати досудове слідство.

Заява на ім’я генпрокурора Пшонки підписали більш 160 співробітників ТОВ "Арт-Майстер", компанії-розроблювача програмного забезпечення держреєстрів інформаційної мережі Мінюсту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.