Росспоживнагляд закрив розгромлену вчора овочеву базу в московському Бірюльово

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.10.2013 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21916

Росспоживнагляд закрив овочеву базу в московському районі Західне Бірюльово за скаргами місцевих мешканців.

Московський бунт

Про це повідомили в прес-службі відомства.

"Овочеву базу у Бірюльово закрили у зв’язку зі скаргами громадян", - пояснили Росспоживнагляді.

Вранці, 14 жовтня, на воротах бази, яку напередодні штурмом брали учасники "народного сходу", висіло оголошення, що підприємство закрите на на санітарний день. У зв’язку з цим працівників-гастарбайтерів охорона не пускала на території бази.

Тим часом мер Москви Сєргєй Собянін доповів Президенту РФ Владіміру Путіну, що за участь у вчорашніх безладах на цій базі, вже затримали всі учасників заворушення.

«Наразі проводиться комплексна перевірка плодоовочевої бази, на якій відбулися події. За підсумками цієї перевірки буде прийнято рішення про призупинення її діяльності. Також проводитиметься комплексна перевірка не тільки цієї бази, але інших торгових майданчиків Москви для наведення порядку", - повідомив журналістам Собянін.

За його словами, крім перевірок торгових майданчиків, перевірятиметься житловий фонд міста, «реєстрація тих, хто мешкає в квартирах, і відповідність нормам міграційного законодавства».

А у Громадській палаті (ГП) РФ, у зв’язку з безладами в Бірюльво запропонували відродити народні дружини, які патрулюватимуть житлові райони російських міст та допомагатимуть поліції.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня у московському районі Західне Бірюльово почалися масові заворушення, спричинені вбивством 25-річного чоловіка, в скоєнні якого підозрюють вихідця з Середньої Азії або з Кавказу.

Протестувальники розгромили торговий центр «Бірюза», де збираються мігранти. Після того, як поліцейські затримали кілька учасників акції, їхні соратники спробували відбити затриманих у ОМОН. Група агресивно налаштованих людей блокувала поліцейські автобуси.

Група протестувальників, вигукуючи націоналістичні гасла, рушили до місцевої овочевої бази. ОМОН блокував овочеву базу, однак не зміг зупинити учасників акції.

Люди потрапили на територію овочевої бази, виламавши ворота. До цього вони кидати у ворота каміння і пляшки, а також металеву арматуру

На території бази протестувальники розгромили будку охорони, холодильник з прохолодними напоями і дійшли до складських приміщень. Не виявивши на території бази мігрантів, протестувальники пішли.

Під час акції протесту шість працівників поліції постраждали при затриманні порушників громадського порядку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.