Польський євродепутат скептично налаштований щодо асоціації Україна-ЄС

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.10.2013 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21919

15 жовтня керівники Моніторингової Місії Європарламенту Александр Кваснєвський та Патрік Кокс можливо доповідатимуть про результати роботи місії в Україні та змушені будуть визнати відсутність жодного рішення у справі Тимошенко.

Про це в інтерв’ю РАР заявив член Комітету Європарламенту у закордонних справах Яцек Саріюш-Вольський.

Янукович «за звичкою не дотримується обіцянок» і не хоче виконувати необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, - вважає депутат Європарламенту Яцек Саріюш-Вольський,

"Наразі немає жодних підстав для оптимізму. Коли справа доходить до звільнення Тимошенко, то ситуація стає безвихідною. Без вирішення її справи, угоду не підпишуть за жодних обставин", - сказав Саріуш-Вольський.

Він зазначив, що звільнення Тимошенко з в’язниці є фундаментальною передумовою для ЄС перед запланованим на кінець листопада самітом Східного партнерства у Вільнюсі, де очікується підписання Угоди про асоціацію.

«Президент Янукович не хоче виконати цієї вимоги і грає на час. Позиція Європейського Союзу є однозначною: Тимошенко має бути звільнено і вона повинна виїхати на лікування закордон. На це не погоджується президент, для якого важливим є на довго усунути Тимошенко із політичного життя України», - підкреслив Саріюш-Вольський

На запитання, чи справа колишнього прем’єра може бути розв’язаною до 15 жовтня, коли свій звіт щодо України мають представити спеціальні посланці Європарламенту Александр Кваснєвський та Пет Кокс, європарламентар відповів: «Кваснєвський та Кокс можливо і будуть у Європарламенті 15 жовтня, однак будуть змушені сказати, що не мають жодного вирішення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.