Власенко каже, що Тимошенко готова на компроміс

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.10.2013 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21922

Екс -прем’єр Юлія Тимошенко в нинішніх умовах готова піти на компроміс - помилування без повної реабілітації.

Про це в інтерв’ю виданню "ЛІГАБізнесІнформ" розповів її захисник Сергій Власенко.

Власенко вважає найбільш коректним вирішенням "питання Тимошенко" повну політичну і юридичну реабілітацію, але в ситуації, що склалася захист екс-прем’єра готовий розглянути компроміс.

"Не Тимошенко почала політичні репресії, не вона себе садила до в’язниці, не вона організовувала цей, як кажуть американці, кенгуру-трайл - спочатку в Печерському суді, потім в апеляційному, а потім у Вищому спеціалізованому. Але як відповідальна людина вона розуміє, що підписання асоціації - стратегічне питання для України", - каже Власенко.

"Тому Тимошенко готова, і заявила про це публічно, прийняти таку пропозицію місії Європарламенту, як прохання Кокса-Кваснєвського про помилування з подальшим виїздом на лікування до Німеччини - це реальна необхідність", - зазначив адвокат.

За словами Власенка, "згідно з Конституцією, у президента є необмежене право на помилування".
Захисник підкреслив, що процедура помилування регулюється не законом, а указом Президента.

"У перекладі з юридичної мови на пацанську це означає, що президент сам для себе своїм указом встановив обмеження, - а в ситуації з Луценком він вже показав усім, що ці обмеження можна не брати до уваги", - каже він.

За словами Власенка, "варіантів вирішення проблеми Тимошенко - мільйон".

"Можна декриміналізувати статті 364-365 Кримінального кодексу , про що Янукович говорив ще у вересні 2011 року, але потім сказав: я ж не керую своїми хлопцями в парламенті. Можна провести амністію. Для цього потрібно тільки одна умова - політична воля Януковича", - резюмував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.