Кучма вже не вважає Україну і Росію партнерами

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.10.2013 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21932

Колишній президент України Леонід Кучма вважає, що періодичні торговельні війни та політичний тиск з боку Кремля не дозволяє називати Україну і Росію партнерами.

«Дуже хочеться сказати, що партнери (Україна і Росія, - ред.). Тим більше, що я щиро хочу, щоб так і було. Але, на жаль, це не так. Торговельні війни, політичний тиск, не дозволяють лукавити. А взагалі-то, у світовій ринковій економіці завжди частіше доводиться стикатися з конкуренцією, ніж зі співпрацею. Ринок, як у нас кажуть, діє за правилами: «дружба дружбою, а тютюнець – нарізно», - сказав Кучма в інтерв’ю «УНІАН».

Разом із тим, кажучи про непросту співпрацю Києва і Москви, Кучма нагадав про сучасні витоки охолодження відносин. «Тут потрібно зазначити й «особливу роль» помаранчевої влади України і наслідки її політики», - підсумував другий президент України.

Як повідомлялося раніше, 28-29 листопада у Вільнюсі пройде саміт «Східного партнерства», на якому планується підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що включає всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Раніше в Росії неодноразово заявляли, що підписання цієї угоди призведе до економічної катастрофи в Україні та проблем у взаєминах з Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.