Місію Кваснєвського-Кокса продовжили на місяць

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2013 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21938

Спостерігачі Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський продовжуватимуть свою місію в Україні до середини листопада.

Про це у Брюсселі заявив Голова Європарламенту Мартін Шульц.

Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні конференції президентів (конференція президентів-керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент Європарламенту Мартін Шульц і президенти політичних груп) на прохання Кокса та Кваснєвського.

«Ми погодилися, що продовжуємо роботу місії до середини листопада» , – сказав президент Європарламенту.

За його словами, конференція президентів повернеться до доповіді місії «до саміту у Вільнюсі». Шульц зазначив, що наразі необхідно знайти рішення, що задовольнить усі сторони в ситуації зі справою Тимошенко.

За словами Шульца, лист спостерігачів, написаний від їхнього імені на ім’я Президента України Віктора Януковича, може бути «легальної основою» для досягнення необхідного результату.

За його словами, місія за півтора року роботи намагається знайти шляхи подолання перешкод, що існують у двосторонніх відносинах України та ЄС, серед яких зокрема і справа Тимошенко.

Раніше сьогодні колишній президент Польщі Квасневський висловив переконання, що на саміті у Вільнюсі ЄС підпише угоду з Україною. Він також закликав українську владу максимально виконати всі умови, які до саміту «Східного партнерства» перед Києвом поставив Брюссель.

Кокс і Квасневський розпочали свою роботу в Україні у червні 2012 року. Вони спостерігали за судовими процесами над екс-прем’єром Юлією Тимошенко та кількома іншими політичними діячами.

Питання Тимошенко, вирішення якого називають одним із ключових для підписання угоди про асоціацію України з ЄС на вільнюському саміті, залишається відкритим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.