Азаров з Мєдвєдєвим підписали угоду про створення зернового пулу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.10.2013 21:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21939

Україна і Росія підписали домовленості про створення Причорноморського зернового пулу.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров під час спільної прес-конференції з російським прем’єр-міністром Дмітрієм Мєдвєдєвим.

«Сьогоднішню зустріч можна цілком обґрунтовано віднести до таких, де підписано цілу низку важливих домовленостей, зокрема про створення так званого зернового пулу», - зазначив Азаров, відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів.

Він також додав, що зерновий пул буде створений протягом шести місяців.

«Строки обговорили - півроку. Цілком конкретно й достатньо, говоритимемо щодо строків, жорстко», - сказав Азаров.

Як повідомлялося раніше, 26 вересня на відкритті засідання Кабінету міністрів України прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству інфраструктури та Міністерству доходів і зборів почати роботу зі створення Причорноморського зернового пулу з Росією та Казахстаном.

Як відомо, ідея створення зернового пулу між Україною, РФ і Казахстаном обговорюється вже кілька років.

10 вересня 2012 року в прес-службі Міністерства сільського господарства РФ повідомили, що Україна та Росія можуть створити Чорноморську зернову раду для координації дій на світовому ринку зерна. Її головне завдання - обмін інформацією з метою забезпечення конкурентних переваг Росії та України на світовому ринку зерна.

Після цього країни кілька разів поверталися до обговорення можливості створення зернового пулу, проте ніяких рішень прийнято не було.

12 липня цього року прем’єри Росії та України обговорили можливість повернутися до ідеї створення зернового пулу між Україною, РФ і Казахстаном.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.