Хроніки дерибану. Прокуратура викрила схему збагачення посадовців на будівництві столичного метро

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.10.2013 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21951

Київська прокуратура розслідує імовірність привласнення посадовими особами Київського метрополітену 12,7 млн гривень під час закупівлі товарів та послуг. У зв’язку з цим прокуратурою відкрито п’ять кримінальних проваджень.

Порушення були скоєні посадовими особами комунального підприємства Київський метрополітен у період від 2008 до 2012 року, повідомляє прокуратура.

Варто зазначити, що в цей час велося активне будівництво станцій Куренівсько-Червоноармійської лінії метро.

Під час перевірок було встановлено, що під час придбання у 2011 році ескалаторів для облаштування станцій метрополітену між Либідською та Виставковим центром їх вартість була завищена більше ніж на 4,6 млн гривень. Крім того, вартість протипожежної охорони для станцій синьої гілки столичного метро також виявилася завищена майже на мільйон гривень.

Крім того, з’ясувалося, що була збільшена вартість проектних робіт зі спорудження метро від станції Виставковий центр до Одеської площі, а також безпідставно змінені дані про витрати на ці роботи на суму 6,9 млн гривень.

Посадових осіб Київського метрополітену можуть звинуватити у зловживанні службовим становищем і привласненні державних коштів в особливо великих розмірах.

Як повідомлялося у вересні, через брак фінансування відкриття станції метро Теремки відбудеться не раніше листопада 2013 року.

Нагадаємо, стало відомо, що український Промінвестбанк (ПІБ), на 97,85% належить російському Внешнэкономбанку (ВЭБ), може брати участь у будівництві четвертої лінії Київського метрополітену.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.