У ГПУ ще сподіваються, що США віддасть Мельника в руки українського правосуддя

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.10.2013 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21957

У Генеральній прокуратурі України сподіваються, що США або видадуть Україні екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, або видворять його до тієї країни, з якою в України є угода про екстрадицію.

Про це повідомив журналістам начальник головного управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами, які ведуть боротьбу з оргзлочинністю і корупцією Генпрокуратури України Володимир Кривуценко.

"Ми сподіваємося, що його повернуть (до України – УНІАН) або хоча б видворять за межі США до тієї держави, з якою у нас є договірні відносини і ми зможемо його екстрадувати", - зазначив Кривуценко.

При цьому він нагадав, що після оголошення в міжнародний розшук слідство у справі Мельника" було зупинено. На питання, чи означає, що після виконання міжнародно-правових доручень, які були направлені Генпрокуратурою в США, слідство буде відновлено, Кривуценко сказав: "Слідство може поновлюватися для виконання окремих слідчих дій, якщо будуть підстави".

"А якщо нам його не повернуть, то підстав не буде. Тоді ми вживатимемо заходів за конкретною ситуацією. Поки що припускати нічого не будемо", - додав він.

Як повідомлялося раніше, Мельника було затримано 27 липня ц.р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно.

7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстежування місця його перебування.

9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.