Питання Тимошенко. Янукович «перевів стрілки» на парламент

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.10.2013 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21960

Президент України Віктор Янукович заявляє, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном й обіцяє підписати такий закон.

«Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу», – сказав Президент сьогодні в Донецьку.

Напередодні в своєму блозі польський євродепутат Марек Сівец повідомив, що Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко «часткове помилування», за якого колишній премʼєр отримає свободу, але муситиме сплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки.

15 жовтня стало відомо, що Євросоюз запропонував Президенту Віктору Януковичу застосувати до екс-прем’єра Юлії Тимошенко процедуру «часткового помилування».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.